Nieuws

Verlenging lockdown en OBD collecties

Gepubliceerd op: woensdag 13 januari 2021

Afbeelding Corona.jpg

Verlenging lockdown en OBD collecties

Op 12 januari heeft het kabinet besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari 2021 in een strenge lockdown blijft. De bibliotheken zijn beperkt geopend voor het afhalen / inleveren van (gereserveerde) boeken.
Scholen en kinderopvanginstellingen kunnen niet terecht voor het afhalen van collecties van de Onderwijsbibliotheekdienst (OBD). Omdat de scholen en kinderopvang gesloten zijn worden de kisten ook niet bezorgd op scholen (gemeente Vlissingen en Tholen). Het kabinet hoopt dat de basisscholen en kinderopvang eerder open kunnen (25 januari) maar dat is op dit moment uiterst onzeker.

Wat betekent dit voor jullie:
Alle eerder aangevraagde en bevestigde collecties met een afhaaldatum tussen nu en 9 februari 2021 worden noodgedwongen niet meer geleverd.

De collecties die door deze maatregel komen te vervallen kun je, indien gewenst en beschikbaar, voor een andere periode opnieuw bestellen via de onderwijsproductencatalogus. Doe dit zo spoedig mogelijk en zet op het bestelformulier in het onderwerpsveld dat het om een herbestelling gaat (bijvoorbeeld “Winter” HERBESTELLING). Per mail ontvang je bericht of de collectie wel of niet geleverd kan worden voor de gewenste periode.

Afhankelijk van de nieuwe kabinetsmaatregelen worden de eerder bevestigde collecties met een afhaaldatum na 9 februari in principe geleverd.

Inleveren van collecties is weer mogelijk als de bibliotheken en bibliobussen officieel geopend zijn.

We hopen allemaal op betere tijden zodat we de dienstverlening weer op normale wijze kunnen hervatten.